Kitchen for you blogSuntem mai ispirati atunci cand gatim in bucataria perfecta

Discutam astazi despre un subiect complex dar foarte util pentru cei care planuiesc sa renoveze sau sa reamenajeze bucataria. Vorbim despre ce tip de material sa alegeti pentru mobilierul bucatariei.


Gama de produse si finisaje pentru bucatarii este foarte mare si poate parea coplesitor la inceput. Esential este sa se inceapa proiectarea bucatariei in functie de necesitati. Daca se gateste mai mult (de 4-5 ori pe saptamana) sunt indicate materiale care au o rezistenta sporita la uzura si pete pentru blatul de lucru. De exemplu, compozit sau blat termorezistent din PAL melaminat.
Consideram ca dulapurile de sub blat au mai mare importanta si accesibilitate fata de cele suspendate. Si mai mult, cele mai ergonomice sunt cele cu sertare pentru ca ai acces imediat la toate ustensilele din ele. Materialele folosite sunt fie PAL fie MDF disponibil in mai multe finisaje, aici depinde foarte mult si de bugetul in care trebuie sa ne incadram.
Materialele acestea se folosesc combinate de cele mai multe ori; poti opta pentru lateralele dulapurilor din PAL, fronturi din MDF vopsit (mat sau lucios, depinde de preferinte) care rezista mai bine la umezeala fata de folia melaminata si un blat de lucru din compozit de piatra (cu rezistenta mare la zgarieturi fata de melamina). Ideal pentru bucatarie este MDF-ul vopsit sau infoliat datorita rezistentei mai mari, poate fi usor prelucrat in forme mai complexe. Datorita versatilitatii MDF-ului, il putem folosi atat pentru un mobilier modern cat si pentru unul clasic.
Legat de combinatii – fronturile mobilierului sunt cele mai expuse si trebuie sa fie din material mai rezistent (MDF vopsit sau infoliat) si lateralele si interiorul pot fi din PAL.
Culorile recomandate de noi, in genere, sunt neutre: alb, bejuri, griuri. Sa ne gandim ca vom realiza o bucatarie care trebuie sa reziste in timp din toate punctele de vedere. Important este sa reprezinte cat mai bine stilul si preferintele beneficiarilor. Daca petrecem mult timp in bucatarie, culorile puternice sunt de evitat pentru fond. Trebuie sa mentionam aici ca fiecare interior trebuie tratat pe “straturi”- pereti si pardoseala, mobilier, drapaje, lumini, decoratiuni; mobilierul de bucatarie ocupa de obicei mare parte din spatiul camerei, de aceea trebuie sa fim cumpatati in alegerea culorii predominante. Fondul poate fi accentuat de culori puternice in cantitati mici prin decoratiuni sau ustensile de bucatarie pe care le putem schimba mai usor decat tot mobilierul.
Legat de masa – nu e o regula sa folosim acelasi material, trebuie doar sa se regaseasca stilistic. Daca avem un loc de mic dejun legat de insula, blatul poate fi din acelasi material ca cel de pe insula. Daca vorbim de un loc de luat masa conventional, masa poate avea aceeasi culoare ca a restului bucatariei. Din nou, se poate accesoriza cu un runner colorat sau place mat-uri colorate. In cazul unei bucatarii albe, scaunele pot fi colorate pentru accent.


Tu cum iti imaginezi bucataria ta?

Afla totul in ale bucatariei
Please wait

Kitchen for you Blog

Suntem mai ispirati atunci cand gatim in bucataria perfecta. Tocmai de accea ne-am propus sa iti oferim toate informatiile ce tin de realizarea bucatariei tale.

Incepand cu masuratorile, mobila de bucatarie, electrocasnicele si accesoriile iti vom oferi informatii pretioase despre fiecare in parte.

Putem promite ca deciziile legate de amenajarea bucatariei le vei lua mult mai usor dupa ce ai parcurs aceste articole.

Echipa "Kitchen for you"(careia ii place sa ofere informatii valoroase)

Programeaza o intalnire

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com